Vesti
February 20, 2024

Zvanično otvoren Job Info Centar u Smederevu

U Smederevu je danas svečano otvoren Job Info Centar (JIC) na adresi Despota Đurđa 4, predstavljajući oazu podrške mladima u traženju posla, posebno onima koji se suočavaju s izazovima pri zapošljavanju.

Zato su danas predstavljene usluge koje zainteresovani mladi ovde mogu dobiti. Ovaj centar pruža niz korisnih usluga, uključujući pomoć u definisanju karijernih ciljeva, proceni veština i interesovanja, pružajući sveobuhvatne informacije o potencijalnim poslodavcima u Smederevu i okolini, dostupnim radnim mestima, mogućnostima za profesionalni razvoj i druge oblike karijernog vođenja i savetovanja.

Otvorenje Job Info Centra Smederevo predstavlja deo šireg projekta "Znanjem do posla – E2E", podržanog već osmu godinu za redom od strane Vlada Švajcarske i Srbije. Ovaj projekat je rezultirao formiranjem mreže partnerskih organizacija širom Srbije, uključujući i nedavno pridružene centre u Smederevu i Kraljevu. Lokalni partner u Smederevu, organizacija Pro.Tok21, preuzela je ulogu u aktivnom angažovanju s mladima i ostvarenju ciljeva održivog razvoja, uz naglasak na ekologiji, društvenim i ekonomskim aspektima. Poslovni prostor Job Info Centra posetili su predstavnici raznih udruženja, organizacija civilnog društva, škola i privatnog sektora. 

Glavna ideja programa predstavljenog u Job Info Centru u Smederevu jeste osnaživanje mladih u njihovim karijernim putevima i povezivanje s lokalnom zajednicom i privatnim sektorom kako bi se poboljšali uslovi zapošljavanja i radni ambijent. Pro.Tok21, koji je i domaćin ovog događaja, predstavio je usluge Centra kao model upravljanja tržištem rada koji je uspešno prilagođen domaćim potrebama.
 

Message sent.